Tanja Hommes

Eigenaresse Tanja Hommes –Koole
(Geb.:26-05-1961), begon als 19 jarige aan een cursus toneelschmink, voor haar eigen toneelclubje. Doordat het de lerares Alie Horst goed beviel, ging ze jarenlang met haar aan het werk in de schouwburg en theaters in het noorden om bij de grote musicals en toneelstukken te grimeren. 

Na het huisje-boompje-beestje verhaal, waar Tanja wel op de scholen de kinderen voor de musicals schminkte en kleedde, en de corsofiguratie deed, stond het een beetje stil. Na 10 jaar Tupperware manager en 10 jaar Oriflame manager te zijn geweest, is ze omgeschoold en heeft ze diploma’s gehaald als medisch secretarieel medewerkster en heeft ze het roer omgegooid.

Op 1 april 2005, schreef ze zich in bij de K.v.K. en is het bedrijf “Beauty en Fun” ontstaan. Intussen heeft ze de visagie diploma’s gehaald en ging ze op onderzoek wat er allemaal in de schminkwereld was veranderd. Bij de internationale toppers uit de wereld van de visagie, face- en bodypainting en Qualatex ballonnen ging ze workshops en cursussen volgen. Ook qua schminkmaterialen liet ze zich beter informeren.

Nu 10 jaar later staat “Beauty en Fun” voor kwalitatieve dienstverlening direct naar de klanten .

Als make-upartist en visagiste verzorgt ze de make-up voor bruiden en modellen bij  fotoshoots. De face-belly-bodypainting is een van haar grote passies geworden. Met de creativiteit die ze van beide ouders heeft meegekregen, ontwikkelt Tanja kleding, hoofdtooien, fantasiepruiken, maskers attributen enz. enz. Figurantworden van top tot teen aangekleed of gebodypaint.
Altijd op de hoogte blijven op het gebied van face- en bodypainting, headpieces en special effects vindt ze belangrijk. Dit draagt ze graag ook aan anderen over door middel van cursussen en workshops zowel op de zaak als op locatie, bijvoorbeeld de kinderopvang of animatieteams.

Niet alleen zij, maar ook internationale artiesten komen bij Beauty en Fun workshops geven. J.l. was de tweevoudig wereldkampioen face- en bodypaint Matteo Affanotti  uit Italië nog in Peize bij haar aanwezig.
Om zichzelf tegenover de andere artiesten te testen doet ze af en toe mee aan wedstrijden. Bijvoorbeeld nationale; SBN, Mascarade en internationale wedstrijden; Engeland Paintopia en Oostenrijk World Bodypaint Festival.
Ook met andere artiesten samen aan verschillende wedstrijden en projecten deelnemen of demonstraties geven.

Altijd moest ze daar ver voor reizen, dus om de face- en bodypaint hier in het hoge noorden te promoten, organiseert Tanja sinds 2010 het N.N.K.B.
“Noord Nederlands Kampioenschap Bodypainting" in Roden. Dit is een kampioenschap, om in een gezellige feestelijke sfeer de amateurs en professionele painters, modellen, fotografen van inter- en nationale komaf de kans te geven het publiek van dichtbij de"  Kunst op Levend Canvas” te laten zien. Dit alles wordt op vrijwillige basis opgezet.

Intussen wordt Tanja ingehuurd voor festivals , dorps - buurt - vrijgezelle en bedrijfsfeesten of het nu om kinderen of volwassenen animatie gaat. 
De kledingverhuur helpt daarbij, of het nu om een themafeest gaat of de sint, paashaas of een ander seizoen. Ook de ballonversieringen en alle schminkartikelen in verschillende merken zijn bij haar te koop. Haar streven is altijd het beste voor de klant voorelkaar krijgen. Altijd meevoelen, meedenken, wat is het streven van de klant, wat wordt verwacht en met tevredenheid terugkijken op wat is volbracht.

Kom’es bij Hommes.

www.beautyenfun.nl